Riskli Bina Tespiti

  • BİZDEN FİYAT ALMADAN KARAR VERMEYİN !!!

  • ARACISIZ HİZMET VERDİĞİMİZ İÇİN EN UYGUN FİYAT GARANTİSİ !!!

  • 2 TAKSİT HALİNDE ÖDEME

  • 57 KİŞİLİK PROFESYONEL EKİP VE KENDİ LABORATUVARIMIZ...

  • BAKANLIĞIN YETKİLİ VE LİSANSLI FİRMASIYIZ !!!

  • İSTANBUL VE KOCAELİ'NİN TÜM İLÇELERİNE HİZMET VERİYORUZ

  • ÜCRETSİZ KEŞİF İMKANI

  • HEMEN ARAYIN ÜCRETSİZ BİLGİ ALIN...

 

Riskli Yapı: Riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı ilmî ve teknik verilere dayanılarak tespit edilen yapıyı veya yapılar.

Oturduğunuz ev güvenli mi yoksa riskli bir binada mı oturuyorsunuz? Öğrenmenin yolları var. Riskli bina tespiti için kanunda bir zorunluluk bulunmuyor ancak binanızın yaşı yüksek ve yapım yılı 1999'dan önceyse kontrol ettirmekte fayda var.

1999 Marmara Depremi'nden sonra inşa edilen yapılar için bir yönetmelik yayınlanmış ve yapılara bazı kriterler getirilmişti. Oturduğu binanın riskli olduğunu düşünenlerin kendi güvenliği açısından risk tespiti yaptırması önemli.

Binanızı Kentsel Dönüşme sokmak veya Bilgi Amaçlı  Riskli Yapı Tespitini yaptırıp Bina Risk Raporunu almak için Çevre Şehircilik Bakanlığı Yetkili Kuruluşu İSKA Mühendislik Kentsel Dönüşüm’ e başvuruda bulunmanız yeterlidir. Başvurunuz ile Uzmanlarımız binanızda tüm teknik incelemeleri yaparak Binanız için Riskli Yapı Tespit Raporunu hazırlayıp yapılan tüm çalışmalar ve Rapor Sonucu hakkında size detaylı bilgi verir.

Hazırlamış olduğumuz Riskli Yapı Tespit Raporunda binanız RİSKSİZ(Depreme Dayanıklı) veya RİSKLİ (Depreme Dayanıksız) çıkar ise Kentsel Dönüşüm kapsamında binanızı yıkıp yeniden inşaa edilebilirsiniz. Her İki durum için de İSKA Mühendislik Kentsel Dönüşüm Uzmanları size detaylı bilgilendirme yapar. Tüm Detayları ve süreci İSKA Mühendislik Kentsel Dönüşüm Uzman Kadrosu sizin adınıza yürütür.

Hazırlamış olduğumuz Riskli Yapı Tespiti Soncunda tarafımızca hazırlanan Riskli Yapı Tespit Raporunu TÜM RESMİ KURUM, KURULUŞ, BAKANLIKLAR, BELEDİYELER’ de KULLANABİLİRSİNİZ.

Riskli Bina Tespiti için Yapılan Teknik Çalışmalar

  1. Binanın oturduğu Zemin durumunu belirlemek için SİSMİK Zemin Etüdü (isteğe bağlı Sondaja Dayalı Zemin Etüdü)hazırlanır.
  2. Binanın mevcut durumu için  BİNA RÖLEVESİ çizilir.
  3. Binadan yeter sayıda Karot  ile Beton numune alınarak numunelerin Yapı Laboratuvarında testleri yapılır; Bina Beton Dayanımı belirlenir.
  4. Röntgen Cihazı ile Betonarme Taşıyıcı elemanlardaki demirlerin çap, adet, aralıkları belirlenir.
  5. Betonarme Taşıyıcı elamanların bazılarında sıyırma işlemi yapılarak Demirlerdeki pasın buna bağlı taşıyıcı elamanlardaki zayıflamalar tespit edilir.
  6. Numunesi alınan yapının Modellemede kullanılacak önemli veriler Laboratuvar ortamında çeşitli deneyler ve çalışmalar ile tespit edilmesi.
  7. Bilgisayara’ da Binanın 3 Boyutlu Modeli tasarlanır ve yapılan simulasyonlar ile Binaya DEPREM Yükleri etki edilerek Bina Deprem Dayanıklılığı Belirlenir.
  8. Binada yapılan tüm çalışmalar ve elde edilen veriler ışığında BİNANIZA ait RİSKLİ BİNA TESPİTİ RAPORU hazırlanır.

 

Riskli Bina Tespiti
whatsapp